Beslenme Bozuklukları

Beslenme bozukluğu , özelliklerde gençlerde görülen bir sorundur. Ergenlik dönemindeki en kronik hastalık , obezitedir. Obezite hastalığı ergenlikte başlayıp yetişkinlik zamanlarına kadar dahi sürebilir. Araştırmacılar , aşırı olarak yemek yeme , sağlıksız yemek yeme düzeni , hareket eksikliği gibi nedenlerden dolayı oluşabileceğini söylese de ek olarak genetik yatkınlıktan da kaynaklanabileceğini önemle vurguluyorlar.

Anoreksiya nervoza ve bulimia yemek yeme saplantısı , düşünülmeden edinilmiş saçma bir kilo alma korkusu ve bozuk bir vücut yapısı ile ilgili olarak tıbbi ve psikolojik rahatsızlıklardır. 20′li yaşların başındaki bir genç kız ve kadınların ise yüzde 10′unu etkilemektedir. Erkekler ise bu durumda çok daha az etkilenmektedir.

diyet yapmak

Bir ebeveyn iseniz , çocuğunuza besin değeri yüksek yemekler yedirmeye çalışın ve de herhangi bir bozukluk görme durumunda hiç zaman geçirmeden tıbbî yardım almaya başlayın.

Beslenme

Çocuğun yemek yeme alışkanlıkları , evde ailesinden gördüğü yemek yeme düzenine göre değişiklik gösterebilir. Bu durumda onlara örnek olması gereken kişiler ebeveynlerdir. Evde elinizden geldiği kadarıyla , besin değeri yüksek yiyecekler hazırlamaya özen gösterin.

Gençlik yılları çocukların kemiklerinin en fazla yoğunluk ve güce ulaşacağı yıllardır. Bu nedenle kemik gelişiminde önemli rol oynayan süte önem verilmesi ve fazlaca tüketilmesi gerekir. Ortalama olarak günde 3-4 bardak süt içen bir genç kemik gelişiminde beslenmesine önem veren bir genç anlamına gelir. Bu da her zaman uzun vadede kişiye fayda getirir.

Yanıtla